Geniální utopené řízky na maďarský způsob, měkoučké, šťavnaté a fantasticky chutné maso recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Řízky krkovice nebo vepřové karé
1 kostka bujónu (masoxu)
0,5 litru vody
strouhanka
2 vejce (já do nich přidávám trošku pálivé papriky)
hladká mouka
Sůl
olej
Maďarská klobáska, slaninka, máslo

Kroky:

  1. Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naopak – nejdříve do masíčka vklepeme strouhanku, pak obalíme v rozšlehaném vajíčku a nakonec v mouce a osmažíme jejich zprudka na oleji.
  2. Hned je dáme na pekáček, zalijeme vývarem z bujónu (voda a bujón, pokud máte vývar samozřejmě použijte ten) a na každý řízek dáme plátek másla, anglickou slaninu a mezi plátky i kolečka klobásky.
  3. Pečeme asi 30-40 minut, aby řízky nasákly vývar.
  4. Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáče, přikryjeme alobalem a necháme ještě chvíli dojít.
  5. Když řízky vyberete z vývaru, můžete je klidně uložit i na předvařené brambory, nebo dokonce lečo (zkoušela jsem a je to výborné).
  6. Potom dejte jednoduše ještě zapéct do trouby a za pár minut můžete hodovat.

Poznámka:

Vývar, který z masíčka zůstane můžete použít na brambory nebo rýži.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]