Ghee máslo je ideální tuk na vaření, pečení a i k jídlu recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

máslo

Kroky:

      1. Do hrnce si dáme máslo nakrájené na kostičky a postupně ho rozpustíme.
      2. Na začátku můžeme mít plamen vyšší, ale asi po 5 minutách ho snížíme tak, aby máslo stále bublali.
      3. Celý proces trvá přibližně 30 minut a máslo je třeba neustále míchat. Na začátku se vám na povrchu může udělat bílá pěna, ta však po chvilce zmizí a začnou se vám oddělovat jednotlivé složky.
      4.  Když vám zůstane zlatavá, čirá tekutina, máslo je hotové.
      5. Na spodku hrnce budete mít usazenou hmotu a proto ghee máslo přelijte do sklenice přes sítko.
      6. Musím se přiznat, že když jsem ho dělala poprvé, tak mi shořelo. Proto při teplotě v tomto případě platí, že méně je někdy více.
      7. Videonávod

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]