Grilované žampiony na špízu i z trouby vynikající recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600 gramů žampionů (nejlépe čerstvých a dostatečně velkých)
4 lžíce sójové omáčky
1 lžičku mleté papriky
sůl a pepř na chuť
2 lžíce citronové šťávy
zelená bylinka např. kopr či bazalka
sůl

Kroky:

  1. Žampiony si očistíme, dobře omyjeme a osušíme.
  2. Do alobalu nalijeme olej, přidáme sójovou omáčku, papriku, sůl, pepř, citrónovou šťávu a zelenou bylinku.
  3. Žampiony zabalíme do alobalu s tou směsí.
  4. Žampiony necháme marinovat asi 30 minut až hodinu.
  5. Následně je napíchneme na kovové jehlice a dáme péct na gril. Pokud je budete péct v troubě, teplota by měla být 200 stupňů.
  6. Doba pečení 15 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]