Hovězí maso na francouzský způsob v jednom pekáči recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500g hovězího masa
1 cibule
250g majonézy
5 brambor
100g tvrdého sýra
Sůl
Mletý pepř
koriandr
Mletý česnek (dle chuti)
Slunečnicový olej

Kroky:

  1. Troubu předehřejte na 190 stupňů.
  2. Očištěnou cibuli nakrájejte na půlkruhy a brambory na tenké plátky.
  3. Hovězí maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
  4. K nastrouhanému sýru přidejte majonézu a promíchejte.
  5. Formu na zapékání potřete slunečnicovým olejem.
  6. Vložte do ní polovinu brambor, opepřete, na brambory položte polovinu masa, vrstvu cibule a nakonec polovinu majonézy se sýrem.
  7. Tento postup, ve stejném pořadí ještě jednou zopakujte.
  8. Zapékací formu vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]