Hovězí maso s tymiánem a chilli recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 kg hovězího hrudí (bez kosti)
2 lžíce soli
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce chilli
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce hořčice
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušené cibule
2 lžičky sušeného tymiánu

Kroky:

  1. Předehřejte troubu na 130 °C.
  2. Nalijte do vyššího plechu 3 hrnky vody.
  3. V míse smíchejte sůl, cukr, hořčici a ostatní koření.
  4. Promíchejte a směsí potřete celé hrudí.
  5. Položte jej na pečící rošt a propíchněte jej teploměrem do masa.
  6. Rošt vložte do plechu s vodou, zakryjte celý plech alobalem a nechte péci.
  7. Pečte v troubě, dokud teplota uvnitř masa nedosáhne přibližně 75 °C.
  8. Poté odstraňte alobal a pečte, dokud teplota uvnitř masa nebude přibližně 84 °C.
  9. Toto pečení je opravdu pomalé a může trvat okolo 5 až 6 hodin.
  10. Vyndejte hrudí z trouby a nechte jej 20 minut odpočívat, než budete servírovat.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]