Hranolky bez tuku recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

5-7 brambor
sůl
2 vejce
pepř
koření - paprika

Kroky:

  1. Nejprve si nakrájíme brambory (na hranolky hrubé přibližně 1 cm).
  2. Mírně vyšleháme bílek a přidáme sůl, pepř a papriku.
  3. Nakrájené brambory touto směsí zalijeme.
  4. Mezitím si troubu předehřejeme na 200-220 ° C
  5. Klademe první vrstvu brambor na plech s pečícím papírem.
  6. Brambory pečeme 7-10 minut a potom je opatrně otočíme.
  7. Hranolky pečeme až do doby, kdy získají krásný zlatavý odstín (přibližně dalších 10 minut).

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]