Jablkovo-mrkvový koláč aneb dezert plný vitamínů pro naše tělo. 🍏

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

NGREDIENCIE NA CESTO:

- 3 stredne veľké strúhané mrkvy
- 3 stredne veľké strúhané jablká (aj so šupkou)
- 100g mletého maku
- 3 žĺtka
- med podľa chuti
-250g hrudkového tvarohu
-120g bieleho jogurtu
- 3 vyšľahané bielka

PO UPEČENÍ BUDEME NA VRCHNÚ ČASŤ POTREBOVAŤ:

-120g bieleho jogurtu
- sušené jablká
- oriešky

Poznámka:

POSTUP:
Všetky ingrediencie na cesto, okrem bielkov dôkladne spolu premiešame, ochutíme medom podľa potreby, nakoniec primiešame vyšľahané bielká.
Dáme do silikónovej formy a pečieme na 175° C približne 40-45 minút. Záleží od toho aký máte šporák. 
 
Po upečení si koláč necháme poriadne vychladnúť (1-2h), aby všetko stuhlo a  nerozpadal sa nám. 
Keď nám vychladne, natrieme vrch koláča bielym jogurtom, dáme na naň sušené jabĺčka s orieškami a môžeme podávať 🙂

 
Prajem dobrú chuť 🙂

RECEPT AJ VO VIDEO VERZII NÁJDEŠ NA:

Autor videoreceptu:
Dominika Čambálová 
DPM Crew Natural

 

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]