Jak marinovat kuřecí maso, aby bylo jemné a šťavnaté? Přidejte 1 lžíci hořčice v tom správném čase recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg kuřecího masa
1 kelímek jogurtu
0,5 lžičky sušeného česneku
špetka červené chilli papričky
špetka černého koření
0,5 lžičky kari koření
1 lžička červené papriky
špetka soli
1 lžíce dijonské hořčice

Kroky:

  1. Vezmeme si hlubokou misku, ve které smícháme jogurt, chilli a červenou papriku
  2. Dále do směsi přidáme hořčici, česnekový prášek a kari
  3. Nakonec osolíme a opepříme
  4. Všechno spolu důkladně promícháme
  5. Do takto připravené marinády vložíme připravená kuřecí prsa nebo křidélka. Klidně s ní můžeme potřít i celé kuře.
  6. Kuřecí maso důkladně zakryjeme fólií a necháme v marinádě po celou noc
  7. Nakonec maso pečeme podle vlastního uvážení. Můžeme ho grilovat nebo jen klasicky péct v troubě

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]