Jak si doma vytvořit jakýkoliv druh marmelády za 5 minut. Tento super recept by měl znát každý

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud máte rádi sladké pomazánky a ovocné džemy, ale odrazuje vás jejich náročná příprava, přinášíme vám skvělý recept, jak si vytvořit domácí marmeládu bez dlouhého vaření a bez konzervantů. Tento recept vám ukáže, že si můžete pochutnat na domácí marmeládě za velmi krátkou dobu!

Ingredience:

1 kg ovoce (třešně, višně, meruňky, nebo jakékoliv jiné ovoce dle vaší preference)
1 kg cukru
4 lžíce citronové šťávy

Kroky:

  1. Příprava ovoce: Omyjte ovoce a pokud používáte ovoce s peckami (třešně, višně, meruňky), odstraňte pecky.
  2. Nasypání cukru: Ovoce vložte do mísy a zasypte cukrem. Nechte stát v chladu přes noc, aby se uvolnila šťáva.
  3. Vaření směsi: Následující den přeneste směs do hrnce a dejte na sporák. Jakmile směs začne vřít, přidejte citronovou šťávu. Vařte ještě dalších 5 minut.
  4. Plnění sklenic: Horkou směs nalijte do čistých sklenic a pevně uzavřete víčky.
  5. Ochlazení: Otočte sklenice dnem vzhůru, obalte je do utěrky a nechte několik hodin vychladnout.

Poznámka:

Tipy:

  • Tento recept je vhodný pro různé druhy ovoce, takže můžete experimentovat a vyrobit marmeládu z vašich oblíbených druhů.
  • Marmeládu můžete uskladnit na dlouhou dobu, pokud jsou sklenice řádně uzavřené a sterilizované.

Dobrou chuť! 🍓

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]