Ingredience:
500 g mletého masa
300 g čerstvého zelí
100 g rýže
1 vejce
sůl a pepř dle chuti
3 – 4 polévkové lžíce zakysané smetany
125 až 150 ml vody
2 polévkové lžíce rajského protlaku
Kroky:
Omáčka
- 3 – 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- 125 až 150 ml vody
- 2 polévkové lžíce rajského protlaku
- Zelí nastrouhejte na menší kousky, rýži uvařte dle návodu a spolu s ostatními surovinami přidejte k mletému masu.
- Vypracujte jednotnou masovou hmotu.
- Z hmoty vytvarujte mokrýma rukama šišky požadované velikosti a poskládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložte do trouby a upečte podle vašich zkušeností.
- Zhruba 10 minut před koncem přelijte omáčkou připravenou smícháním všech uvedených surovin a společně dopečte.