Jednoduché a rychlé věnečky z Vysočiny recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1/4 l vody
1/2 másla (případně Hera)
špetka soli
12.5 dkg hladké mouky
4 celá vejce
0.5 l mléka
2 vanilkové nebo smetanové pudinky
6-8 lžic cukr krupice
rum
1 kostku másla/ případně mascarpone nebo tvaroh

Kroky:

    1. Na mírném ohni, ve vodě, za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme špetku soli (nesmí se vařit). Po rozpuštění přidáme mouku (bude se zdát, že se těsto připaluje, ale je to v pořádku) a mícháme 4-5 minut na ohni.
    2. Pak necháme vychladnout (občas promícháme) a vmícháme mixérem 4 celá vejce. Postupně, vždy když jedno vejce zapracujeme, přidáme další.
    3. Sáčkem provádíme na plech kolečka a pečeme asi na 180-200 stupňů dozlatova. Jsou hotové, až když se jich dotknete a jsou tvrdé, těsto se nepropadá.
    4. Ihned po vytažení z trouby rozkrojíme (pak by to nešlo) a necháme vychladnout. Po vychladnutí plníme krémem.
    5. Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout, poté, vmícháme ušlehané máslo nebo mascarpone, přidáme trochu rumu.
    6. Bílý krém je ze smetanového pudinku a mascarpone.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]