Jednoduchý recept na výborný boršč, který chutná ještě lépe, než vypadá.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

vývar
maso (kuřecí, hovězí, vepřové)
cibule
kořenová zelenina
červená řepa
hlávkové zelí
sůl
ocet

Poznámka:

Skladuji v mrazáku různé zbytky syrového masa (vepřové, hovězí, kuřecí, například vykostěné od kotlet apod..)
Když jich je hodně, uvařím velký hrnec vývaru s kořením a druhý den vařím boršč.

Vývar procedím, maso oberu. Na sádle osmažím cibuli, přidám rajčatový protlak, kořenovou zeleninu
na větší kousky a na kostičky červenou řepu. Zarestuji a zaleju vývarem. Když je zelenina napůl
měkká, přidám hlávkové zelí. Nakonec přidám maso a jen prohřeji.
Brambory nedávám, protože vařím hodně a zmrazuji.
Nakonec okyselím octem.

Recept nám zaslala p. Alena Šubrtová.

Děkujeme 😍

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]