Jednodušší už to být nemůže: Vyzkoušejte tento skvělý hrnkový makovník bez práce!

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento hrnkový makovník je ideální pro každou příležitost. Jeho příprava zabere minimum času a suroviny najdete běžně doma. Stačí je smíchat, nalít na plech a za 20 minut si můžete vychutnat skvělý dezert ke kávě nebo jako sladkou snídani.

Ingredience:

3 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku krystalového cukru
1 sáček prášku do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
1 vejce
¾–1 hrnek oleje
2 hrnky mléka
1,5 hrnku mletého máku
2 lžíce marmelády
Na polevu:
100 g hořké čokolády
30 g másla

Kroky:

  1. Příprava těsta: Všechny přísady (mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce, olej, mléko, mák a marmeládu) smíchejte v míse a vyšlehejte hladké těsto.
  2. Pečení: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný tukem. Pečte ve vyhřáté troubě při 170 °C přibližně 20 minut. Zda je těsto hotové, ověřte zapíchnutím párátka do středu – pokud zůstane suché, makovník je upečený.
  3. Čokoládová poleva: Nechte makovník vychladnout a mezitím si připravte polevu. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s máslem a touto směsí přelijte vychladlý makovník.

Poznámka:

Tento makovník je tak jednoduchý a rychlý, že se stane vaší oblíbenou volbou pro každodenní dezert. Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]