Jemné a chutné maso z nálevu z okurek recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

vepřové maso – 6 ks
nálev z okurek – 100 ml
sůl – 5 g
černý pepř – 5 g
sladká paprika – 5 g
hořčice – 50 g
zakysaná smetana nebo majonéza – 100 g
nakládané okurky – 150 g
rajčata – 1 ks
tvrdý sýr – 100 g

Kroky:

  1. Maso nakrájíme na plátky. Uděláme na vrchu zářezy.
  2. Maso vložíme do uzavíratelného plastového sáčku.
  3. Přidáme nálev z okurek a koření.
  4. Přidáme hořčici.
  5. Zavřeme sáček a směs dobře promícháme, aby se chutě propojily.
  6. Maso vyjmeme a přendáme na plech.
  7. Potřeme smetanou nebo majonézou a přidáme i ostatní přísady – nakonec posypeme sýrem.
  8. Pečeme na 180°C asi 35 minut a je hotovo

Poznámka:

Nálev z okurek lze perfektně využít. Naučíme vás několik triků, které se rozhodně vyplatí znát. Tušili jste například, že s nálevem z okurek připravíte nejměkčí, jemné a neskutečně chutné maso?

Určitě to otestujete už zítra, když budete připravovat nedělní oběd, je to vynikající nápad!

Nejjemnější masíčko s fantastickou chutí!

Ideální k pečení či grilování vepřového masa.

 

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]