Jemné muffiny ze zakysané smetany recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

60 dkg polohrubé mouky
25 dkg cukru
25 dkg másla
200 ml zakysané smetany
1 kostka droždí
2 žloutky
100 ml mléka
špetka soli
1 vejce

Kroky:

    1. Z kvasnic, trochy mléka a lžičky cukru připravte kvásek podle vašich zvyklostí.
    2. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbytek surovin včetně vzešlého kvásku a vypracujte hladké těsto, které dejte na teplé místo kynout asi 40 minut.
    3. Formu na muffiny vymažte olejem, naplňte těstem a povrch každého muffinu potřete rozšlehaným vejcem.
    4. Vložte do trouby vyhřáté na 180 ◦C a pečte asi 15 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]