Ingredience:
1 kg vepřového masa nakrájeného na plátky
1.5 – 2 kg brambor nakrájených na kostky
marináda (pokračuje níže):
2 lžíce oleje
1 lžíci hořčice
2 lžíce pálivého kečupu (nebo sladkého pokud nemáte rádi pálivé)
1 lžičku worcesterské omáčky
1 lžičku pálivé mleté červené papriky
1 lžičku drceného kmínu
1 lžičku sušené majoránky
1/2 lžičky mletého pepře
2 lžičky soli
1 lžičku sušeného majoránky
Kroky:
- Maso smícháme s ostatními přísadami na marinádu a dáme alespoň na 2 hodiny do marinovat.
- Brambory nakrájíme, přendáme na vymazaný pekáč a na vrch uložíme marinované masíčko i s marinádou.
- Zakryjeme alobalem a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 40 minut.
- Pak alobal sundáme a masíčko necháme dojít tak, aby se pěkně zapeklo na povrchu.
- Teplotu můžeme na dopékání snížit na 180 stupňů.