Jemně pikantní vepřové maso pečené na srbský způsob recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg vepřového masa nakrájeného na plátky
1.5 – 2 kg brambor nakrájených na kostky
marináda (pokračuje níže):
2 lžíce oleje
1 lžíci hořčice
2 lžíce pálivého kečupu (nebo sladkého pokud nemáte rádi pálivé)
1 lžičku worcesterské omáčky
1 lžičku pálivé mleté ​​červené papriky
1 lžičku drceného kmínu
1 lžičku sušené majoránky
1/2 lžičky mletého pepře
2 lžičky soli
1 lžičku sušeného majoránky

Kroky:

    1. Maso smícháme s ostatními přísadami na marinádu a dáme alespoň na 2 hodiny do marinovat.
    2. Brambory nakrájíme, přendáme na vymazaný pekáč a na vrch uložíme marinované masíčko i s marinádou.
    3. Zakryjeme alobalem a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 40 minut.
    4. Pak alobal sundáme a masíčko necháme dojít tak, aby se pěkně zapeklo na povrchu.
    5. Teplotu můžeme na dopékání snížit na 180 stupňů.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]