Jemný nepečený broskvový dort recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 bal. světlé kulaté piškoty
1 bal. tmavé kulaté piškoty
1 konzerva kompotovanými broskví
5 kelímků zakysané smetany
2 bal. ztužovač šlehačky
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce Granka
čokoládová rýže na ozdobení

Kroky:

    1. Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme ztužovač šlehačky a moučkový cukr.
    2. Utřeme hustý krém.
    3. Na dno dortové formy poklademe tmavé piškoty, které jemně pokapeme šťávou z broskvového kompotu.
    4. Na piškoty dáme třetinu smetanového krému.
    5. Krém rovnoměrně rozetřeme.
    6. Na první vrstvu krému poklademe tmavé a světlé piškoty.
    7. Na druhou vrstvu poklademe piškoty, na tenké plátky nakrájené kompotované broskve, navrstvíme druhou třetinu krému, rovnoměrně ho rozetřeme a poklademe znovu tenké plátky ovoce.
    8. Poklademe piškoty plochou stranou nahoru a do zbylého smetanového krému přidáme granko a promícháme.
    9. Tmavá krém navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme.
    10. Vrch ozdobit dvoubarevnou čokoládovou rýží a zakryjeme celou dort alobalem a odložíme do chladničky.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]