Jemný, svěží a rychlý tvarohový koláč ze 4 vajec a 250g tvarohu recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

120 g hladká mouka
4 vejce
120 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
kousek soli
kakao na posypání koláči
250 g tvarohu
120 g krystalového cukru
250 ml sladké smetany
1 vanilkový cukr

Kroky:

  1. Krém: 

    • 250 g tvarohu
    • 120 g krystalového cukru
    • 250 ml sladké smetany
    • 1 vanilkový cukr
    1. Jako první si vyšlehejte vajíčka s cukrem.
    2.  Sypké suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kousek soli promíchejte a přidejte k rozšlehaným vajíčkům s cukrem.
    3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a pokapeme olejem.
    4.  Připravené těsto vylijeme na plech a pečeme 10 minut při teplotě 200 stupňů.
    5. Na přípravu krému si nejprve smícháme tvarů s cukrem.
    6. Smetanu vyšleháme na šlehačku a přidáme k tvarohu s cukrem.
    7.  Krém dobře ale zlehka promícháme.
    8. Upečený korpus rozkrojíme na poloviny a na jeden plát natřeme krém.
    9.  Druhým plátem přikryjeme a zbytek krému naneseme na vrch koláče.
    10.   Můžeme odstranit kraje koláče a na závěr posypeme kakaem.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]