Ingredience:
120 g hladká mouka
4 vejce
120 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
kousek soli
kakao na posypání koláči
250 g tvarohu
120 g krystalového cukru
250 ml sladké smetany
1 vanilkový cukr
Kroky:
Krém:
- 250 g tvarohu
- 120 g krystalového cukru
- 250 ml sladké smetany
- 1 vanilkový cukr
- Jako první si vyšlehejte vajíčka s cukrem.
- Sypké suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kousek soli promíchejte a přidejte k rozšlehaným vajíčkům s cukrem.
- Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a pokapeme olejem.
- Připravené těsto vylijeme na plech a pečeme 10 minut při teplotě 200 stupňů.
- Na přípravu krému si nejprve smícháme tvarů s cukrem.
- Smetanu vyšleháme na šlehačku a přidáme k tvarohu s cukrem.
- Krém dobře ale zlehka promícháme.
- Upečený korpus rozkrojíme na poloviny a na jeden plát natřeme krém.
- Druhým plátem přikryjeme a zbytek krému naneseme na vrch koláče.
- Můžeme odstranit kraje koláče a na závěr posypeme kakaem.