Pokud jste milovníkem medovníku, tento recept na medové řezy vás jistě nadchne. Jsou vláčné, s plnou chutí medu a lahodného vanilkového krému. Ačkoliv příprava tohoto dezertu zabere více času, výsledek rozhodně stojí za to. S touto kombinací medového korpusu, vanilkového krému a bílkové polevy si budete chtít pochutnávat znovu a znovu.
Ingredience:
Korpus:
2 vejce
3 lžíce cukru
4 lžíce medu
50 g másla
450 g hladké mouky
5 lžic mléka
1 lžička jedlé sody
Trošku citronové šťávy
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce mléka
Krém:
2 balení vanilkového pudinku
700 ml mléka
250 g másla
200 g moučkového cukru
2 lžíce holandského kakaa
Bílková poleva:
1 bílek
Šťáva z půlky citronu
200 g moučkového cukru
Kroky:
- Příprava krému: Začněte přípravou vanilkového pudinku. Nalijte mléko do hrnce a připravte pudink podle návodu. Po vychladnutí přimíchejte máslo a cukr. Vyšlehejte směs do hladka a odložte na stranou.
- Příprava těsta: V míse nad parou vyšlehejte máslo s vejci, sodou a 5 lžícemi mléka. Poté přidejte cukr a dobře promíchejte. K této směsi přisypte mouku a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Nakonec přidejte připravený pudink a znovu dobře promíchejte. Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné přidejte kakao, aby druhá část těsta byla tmavá.
- Příprava korpusu: Těsto rozdělte na čtyři části, protože budete potřebovat 4 pláty. Do dvou částí těsta přidejte kakao. Každý plát pečte asi 15 minut na 160°C. Poté nechte pláty vychladnout.
- Příprava bílkové polevy: V míse vyšlehejte bílek s cukrem a citronovou šťávou do pevné polevy.
- Vrstvení řezů: Začněte vrstvením: Na tmavý plát namažte světlý krém a přikryjte světlým těstem. Na tento světlý plát naneste tmavý krém a přikryjte dalším světlým těstem. Opět naneste tmavý krém a nakonec přikryjte posledním tmavým plátem. Vše polijte bílkovou polevou a případně ozdobte dle chuti.
- Chlazení: Hotové řezy vložte do lednice alespoň na 6 hodin, aby se všechny vrstvy krásně propojily a ztuhly.
Poznámka:
Tyto medové řezy jsou vynikající volbou pro každou příležitost. Kombinace medového korpusu, krémového pudinku a bílkové polevy je naprosto dokonalá. Ačkoliv příprava zabere více času, rozhodně se vyplatí. Připravte si je na rodinnou oslavu, nebo jako sladkou odměnu po náročném dni. Dobrou chuť!