Karamelový cheesecake bez pečení recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Základ:
250 g karamelové sušenky (Lotus)
120 g máslo

Krém:
500 g tvaroh jemný
250 g mascarpone
250 ml šlehačka rostlinná
120 g moučkový cukr

Karamel:
130 g kr cukr
70 g máslo
100 ml smetana ke šlehání

Kroky:

  1. Nejprve si připravíme základ cheesecaku. V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky.
  2. Přidáme k nim rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou promícháme , aby se hmota co nejlépe spojila. Směs vmáčkneme do pečicí formy a odložíme do chladničky.
  3. Připravíme si krém : Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpone.
  4. V jiné misce vyšleháme rostlinnou smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi.
  5. Krém navrstvíme na sušenkový základ, odložíme do chladničky a připravíme karamel .
  6. V hrnci necháme rozpustit cukr za stálého míchání. Přidáme opatrně šlehačku a mícháme dokud nezískáme hladký karamel.
  7. Sundáme z plamene a necháme ochladit tak, aby byl karamel ještě teplý/tekutý, ale zároveň již nebyl horký.
  8. Jednoduše nalijeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladnit.
  9. Nakonec můžeme dozdobit drcenými sušenkami.

Poznámka:

Máte chuť na opravdu TOP dezert?

Potom musíte ochutnat tento karamelový cheesecake.

K tomuto receptu mě inspiroval karamelový zákusek mé dobré kamarádky, ale upravila jsem ho podle českého receptu.

Výsledek je více než delikátní.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]