Karamelový krém bez vaření připravený rychle i jako nádivka do koláčů a zákusků recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 karamelové salko
250 gramů másla

Kroky:

    1. Máslo si vybereme z lednice a necháme ho, ať dostane pokojovou teplotu. Přesnětak jistě postupujeme i s plechovkou salka. Nemohou být úplně studené.
    2. Máslo si hodíme do misky, kde ho pomocí mixéru vyšleháme na pěnu. Po částech přidáváme karamelové salko.
    3. Když se tyto dvě hmoty spojí, vznikne úžasný karamelový krém.

    4. Šikovné že? Pak už stačí krém navrstvit na cupcakey nebo jej jednoduše pěkně uhlaďte na čokoládové těsto a posypte nastrouhanou čokoládou. Fantazii se meze nekladou.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]