Ingredience:
250 g staršího pečiva
250 ml mléka
2 žloutky
sůl
špetku muškátového oříšku
20 g másla
40-50 g hrubé mouky
sníh ušlehaný ze dvou bílků
slanina nakrájaná nadrobno
Kroky:
- Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme rozmíchanými žloutky s mlékem.
- Přidáme sůl, špetku muškátového oříšku, nadrobno nasekanou petrželku a hrubou mouku – vše důkladně promícháme a nakonec přimícháme i sníh z bílků.
- Sníh vmícháme do směsi opatrně, abychom měli těsto krásně nadýchané.
- Pak si navlhčíme ruce a z těsta formujeme kuličky.
- Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi 15 minut.
- Celý recept můžete vylepšit tím, že přidáte nadrobno nakrájenou slaninu