Když jsou jahody, tak si neodpustím dělat tento výborný dort.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Na korpus:

2 žloutky
10dkg cukru
2 lžíce oleje
10 dkg polohrubé mouky
2 bílky

Krém:

krabička mascarpone
1 smetana 33% na šlehání
1 žloutek

Navrch:

jahody
želé

Poznámka:

Korpus do dortové formy:
2 žloutky šlehám s 10 dkg cukru a 2 lžícemi oleje.
Přidám 10 dkg polohrubé mouky a nakonec sníh ze 2 bílků. Peču na
180 stupňů (nechám vychladnout). Pak potřu jahodovým džemem a navrch dám krém.

Ingredience na krém našlehám dohromady.

Nadále naskládám jahody na korpus a uvařím želé. Vlažným poleju a nechám vychladnout.
Nejlépe přes noc.

Dobrou chuť.

Recept nám zaslala p. Alena Šubrtová.

Děkujeme 😍

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]