Ingredience:
Na korpus:
2 žloutky
10dkg cukru
2 lžíce oleje
10 dkg polohrubé mouky
2 bílky
Krém:
krabička mascarpone
1 smetana 33% na šlehání
1 žloutek
Navrch:
jahody
želé
Poznámka:
Korpus do dortové formy:
2 žloutky šlehám s 10 dkg cukru a 2 lžícemi oleje.
Přidám 10 dkg polohrubé mouky a nakonec sníh ze 2 bílků. Peču na
180 stupňů (nechám vychladnout). Pak potřu jahodovým džemem a navrch dám krém.
Ingredience na krém našlehám dohromady.
Nadále naskládám jahody na korpus a uvařím želé. Vlažným poleju a nechám vychladnout.
Nejlépe přes noc.
Dobrou chuť.
Recept nám zaslala p. Alena Šubrtová.
Děkujeme 😍