Kinder mléčný řez domácí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 vajíčka
80 gramů cukru
20 ml mléka
100 ml oleje
4 polévkové lžíce mouky
2 polévkové lžíce kakaa
2 polévkové lžíce medu
1 lžička prášku do pečiva
50 ml mléka
20 gramů cukru
100 gramů kondenzovaného mléka
1 polévková lžíce medu
100 gramů zakysané smetany
12 gramů želatiny
33% šlehačka
jemný tvaroh
1 vanilkový cukr

Kroky:

    1. Nejdříve si připravíme těsto. Oddělíme si bílky od žloutků. V misce si promícháme žloutky s cukrem a přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Dobře promícháme
    2. Bílky vyšleháme do husté pěny a po částech přimícháváme do tmavého těsta.
    3. Těsto můžete následně rozdělit na dvě poloviny a každou z nich samostatně upéct. Já to však dělám tak, že naliju těsto celé, upeču ho a následně, když trochu vychladne ho proříznu na dvě poloviny. Postup je v tomto případě na vás. Těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 stupních asi 20 minut. Před plněním musí být těsto vychladlé, na to nezapomínejte.
    4. Mezitím, jak se těsto peče si připravíme nádivku. Zvolte krém, jaký máte nejvíce rádi. My jsme pro vás vybrali dvě varianty. Podívejme se na ten první. Želatinu namočíme v mléce a v hrnci postupně zahříváme.
    5. Hmota nesmí vřít, proto máme hrnec vždy na nejslabším ohni. Přimícháme kondenzované mléko a med. Dobře promícháme. Když nám želatina trochu zhoustne, přimícháme i kysanou smetanu a pokud je třeba tak cukr.
    6. Podívejme se na přípravu druhé varianty. Stačí, když si vyšleháte smetanu ke šlehání do tuhé šlehačky, přidáte jemný tvaroh a dochutíte medem nebo cukrem.
    7. Když máme těsto vychladlé a rozdělené na dvě poloviny, na jednu z nich naneseme v jednotné vrstvě krém. Pokud se nám zdá, že je těsto suché, pokapeme ho nejdříve mlékem. Na náplň přiložíme druhou vrstvu těsta.
    8. Celý koláč dáme do chladničky ztuhnout alespoň na hodinku. Nakrájíme na proužky, řezy a můžeme podávat. Skvělá dobrota, která zachutná právě dětem. Dobrou chuť.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]