Kinder Pingui nemusíte jenom kupovat. Díky našemu receptu si ho lze vyrobit doma

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud vás láká známá chuť Kinder Pingui a nechcete se spoléhat na kupované výrobky, máme pro vás skvělou zprávu. Tento recept vám umožní si vyrobit Kinder Pingui doma, a to jednoduše a bez složitých surovin. Uvidíte, že s naším receptem dosáhnete skvělého výsledku, který si celá rodina zamiluje.

Ingredience:

1 hrnek mouky
½ hrnku cukru krupice
2 vejce
1 lžičku vanilkového cukru
1 lžičku prášku do pečiva
100 ml mléka
15 g želatiny
50 g mléčné čokolády
2 lžíce oleje
125 g hořké čokolády
½ másla
½ hrnku mléka
150 g Nutelly
1 lžičku kakaa
700 ml smetany
4 lžíce cukru
50 g horké čokolády
1 lžičku másla
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíci másla

Kroky:

  1. Příprava těsta: Začněte vajíčky, která ušlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte olej, mléko, vanilku a Nutellu. Do této směsi zamíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Výsledné těsto rozdělte na dvě části.
  2. Pečení těsta: Nalijte první polovinu těsta na vymazaný plech a pečte při 180 °C asi 15 minut. Druhou polovinu si ponechte na později jako vrchní vrstvu.
  3. Příprava krému: Želatinu nechte nabobtnat v mléce. Poté zahřejte, aby se rozpustila, a přidejte cukr a smetanu. Vše vyšlehejte do hladkého a pevného krému.
  4. Příprava glazury: Rozpusťte hořkou a mléčnou čokoládu s máslem ve vodní lázni, dokud nevznikne hladká čokoládová směs.
  5. Dokončení a vrstvení: Na upečenou spodní vrstvu těsta naneste polovinu krému, následuje první vrstva glazury. Na ni opět navršte druhou polovinu krému a přiklopte druhou polovinou těsta.
  6. Vychlazení: Nakonec pokryjte celý dezert zbytkem glazury, vložte do lednice a nechte chladit alespoň 2 hodiny.
  7. Servírování: Po vychlazení nakrájejte na tyčinky a podávejte. Domácí Kinder Pingui vás překvapí svou věrnou chutí i jemností!

Poznámka:

Tento domácí Kinder Pingui je skvělým způsobem, jak si dopřát oblíbenou pochoutku bez nutnosti ji kupovat. Navíc díky vlastní přípravě víte, co všechno obsahuje.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]