Pokud vás láká známá chuť Kinder Pingui a nechcete se spoléhat na kupované výrobky, máme pro vás skvělou zprávu. Tento recept vám umožní si vyrobit Kinder Pingui doma, a to jednoduše a bez složitých surovin. Uvidíte, že s naším receptem dosáhnete skvělého výsledku, který si celá rodina zamiluje.
Ingredience:
1 hrnek mouky
½ hrnku cukru krupice
2 vejce
1 lžičku vanilkového cukru
1 lžičku prášku do pečiva
100 ml mléka
15 g želatiny
50 g mléčné čokolády
2 lžíce oleje
125 g hořké čokolády
½ másla
½ hrnku mléka
150 g Nutelly
1 lžičku kakaa
700 ml smetany
4 lžíce cukru
50 g horké čokolády
1 lžičku másla
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíci másla
Kroky:
- Příprava těsta: Začněte vajíčky, která ušlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte olej, mléko, vanilku a Nutellu. Do této směsi zamíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Výsledné těsto rozdělte na dvě části.
- Pečení těsta: Nalijte první polovinu těsta na vymazaný plech a pečte při 180 °C asi 15 minut. Druhou polovinu si ponechte na později jako vrchní vrstvu.
- Příprava krému: Želatinu nechte nabobtnat v mléce. Poté zahřejte, aby se rozpustila, a přidejte cukr a smetanu. Vše vyšlehejte do hladkého a pevného krému.
- Příprava glazury: Rozpusťte hořkou a mléčnou čokoládu s máslem ve vodní lázni, dokud nevznikne hladká čokoládová směs.
- Dokončení a vrstvení: Na upečenou spodní vrstvu těsta naneste polovinu krému, následuje první vrstva glazury. Na ni opět navršte druhou polovinu krému a přiklopte druhou polovinou těsta.
- Vychlazení: Nakonec pokryjte celý dezert zbytkem glazury, vložte do lednice a nechte chladit alespoň 2 hodiny.
- Servírování: Po vychlazení nakrájejte na tyčinky a podávejte. Domácí Kinder Pingui vás překvapí svou věrnou chutí i jemností!