Klobása ze sklenice v božské směsi recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 kg vepřové plece
2 kg bůčku
Sůl
pepř
mletý kmín
sladkou i pálivou papriku
sušený česnek
špetku mletého zázvoru
vodu
8 čistých sklenic

Kroky:

  1. Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm. Maso nasolíme a necháme odležet do druhého dne.
  2. Potom navrstvíme do čistých sklenic. Maso je zapotřebí ve sklenicích, co nejvíce ztlačit (tak aby ve sklenici zůstalo, co nejméně vzduchu)
  3. Maso by mělo sahat 2 cm pod okraj sklenice. Každou sklenici doplníme 3-4 lžícemi vody a následně dobře uzavřeme víčky.
  4. Sklenice vložíme do hrnce na zavařování, přidáme vlažnou vodu a postupně přivedeme k varu.
  5. Sterilizujeme při teplotě 98 stupňů 90 minut.
  6. Necháme vychladnout do druhého dne.
  7. Druhý den opět sterilizujeme – opět při teplotě 98 stupňů 90 minut.
  8. Necháme vychladnout a skladujeme stejně jako ostatní zavařeniny.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]