Ingredience:
250 g Máku
1 hrnek Polohrubá mouka
1 hrnek Cukr v prášku
1 hrnek Mléko
2 lžíce Slunečnicový olej
1 ks Vajíčka
250 g Višňová marmeláda
200 g zakysaná smetana
1 balení Vanilkový puding
3 lžíce Cukr krystal
400 ml Třešňový džus
Kroky:
- Ze surovin na těsto, kromě marmelády, vymícháme ručním šlehačem hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a pak přidáme olej s mlékem.
- Plech si vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto na připravený plech vylijeme. V předehřáté troubě pečeme 25-30 minut.
- Připravíme si mezitím krém. Vanilkový pudink se smíchá se třemi lžícemi cukru. Na mírném plameni začněte zahřívat třešňovou šťávu. Do zahřáté šťávy vsypte pudinkový prášek s cukrem. Vařte 5 minut.
Nechte vychladnout a občas promíchejte. - Marmeládu si prohřejte a dostaňte ji do tekutého stavu. Potom smíchejte s pudinkovou směsí. Vše důkladně promíchejte.
- Když je makový koláč upečený, nechte ho vychladnout a rozřízněte ho podélně. Na řez naneste marmeládu, smíchanou se zakysanou smetanou, nakonec vanilkovou směs. Přiklopte vrchní plát makového koláče.