Krémový makovník dělaný v hrnku se zakysanou smetanou a marmeládou

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 g Máku
1 hrnek Polohrubá mouka
1 hrnek Cukr v prášku
1 hrnek Mléko
2 lžíce Slunečnicový olej
1 ks Vajíčka
250 g Višňová marmeláda
200 g zakysaná smetana
1 balení Vanilkový puding
3 lžíce Cukr krystal
400 ml Třešňový džus

Kroky:

    1. Ze surovin na těsto, kromě marmelády, vymícháme ručním šlehačem hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a pak přidáme olej s mlékem.
    2. Plech si vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto na připravený plech vylijeme. V předehřáté troubě pečeme 25-30 minut.
    3. Připravíme si mezitím krém. Vanilkový pudink se smíchá se třemi lžícemi cukru. Na mírném plameni začněte zahřívat třešňovou šťávu. Do zahřáté šťávy vsypte pudinkový prášek s cukrem. Vařte 5 minut.
      Nechte vychladnout a občas promíchejte.
    4. Marmeládu si prohřejte a dostaňte ji do tekutého stavu. Potom smíchejte s pudinkovou směsí. Vše důkladně promíchejte.
    5. Když je makový koláč upečený, nechte ho vychladnout a rozřízněte ho podélně. Na řez naneste marmeládu, smíchanou se zakysanou smetanou, nakonec vanilkovou směs. Přiklopte vrchní plát makového koláče.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]