Křupavé pečené brambory vařené a potom mražené recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

8 brambor
50 ml slunečnicového oleje
sůl dle chuti
pepř podle chuti

Kroky:

    1. Středně velké brambory oloupejte a omyjte, nechte je chviličku vařit ve slané vroucí vodě, stačí 5, maximálně 7, minut.
    2. Pak je z vody vyjměte, nechte vychladnout a nožíkem do nich udělejte zářezy do tvaru klasické mřížky.
    3. Potom dejte brambory do mrazáku a nechte je tam rovnou hodinu.
    4. Mezitím si přichystejte zapékací misku a rozetřete po jejím dně polovinu množství, tedy 25 ml slunečnicového oleje.
    5. Vyberte brambory z mrazničky a položte je do zapékací misky.
    6. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a brambory pečte přibližně 40 minut.
    7. Mezitím však brambory otáčejte, aby se opeklx dokřupava ze všech stran.
    8. Pokud je chcete dochutit, použijte česnek a provensálské koření, s touto kombinací jsou opravdu fantastické.
    9. Pokud je dochutit nechcete, posypte je jen solí a pepřem.
    10. Pokud se ptáte, proč se brambory před zmrazením vaří, je to kvůli škrobu.
    11. Pokud by se nepřevařily, škrob by v nich zůstal v takovém množství, že by se z nich mohla stát kaše.
    12. Takto budou příjemně nasládlé a celistvé.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]