Kuřecí maso se zeleninou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 sladké brambory (batatas)
2 svazky chřestu
1 větší kuřecí řízek překrojení na dvě části Olivový olej
Sůl a pepř podle chuti
1/3 hrnku balsamika
2 lžíce bílého vinného octa
5 lžic olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
Pepř
sůl

Kroky:

  1. Jako první si zapneme troubu na 200 stupňů Celsia a omyjeme a očistíme si kuřecí prsa.
  2. Osušíme je papírovou ubrouskem a necháme si je na talíři bokem.
  3. Očistíme si batatas a nakrájíme je na hranolky.
  4. Plech si vyložíme pečícím papírem, na který poklademe sladké brambory.
  5. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme jejich. Pečeme je cca 15 minut.
  6. Mezitím si připravíme chřest.
  7. Nakrájíme ji na menší kousky, dochutíme ji olivovým olejem, solí a pepřem a uložíme na plech k sladkým bramborám.
  8. Kuřecí maso si osolíme a opepříme a položíme je na vrch na chřest a bataty.
  9. Pečeme cca 15 dalších minut na teplotě cca 100 stupňů Celsia.
  10. Pokud se nám kuřecí prsa pečou, připravíme si balsamikový dip.
  11. Do malé pánve přidáme všechny potřebné ingredience (balsamico, bílý vinný ocet, olivový olej, citrónovou šťávu, česnek, pepř a sůl) a celé to povaříme 5 až 7 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  12. Kuřecí prsa vyjmeme, naaranžujeme i se zeleninou na talíř a polijeme balsamikový dipem.
  13. Toto jídlo vám v lednici vydrží i další 4 dny, pokud ho hladoví jedlík nesní dříve. Dobrou chuť.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]