Ingredience:
2 sladké brambory (batatas)
2 svazky chřestu
1 větší kuřecí řízek překrojení na dvě části Olivový olej
Sůl a pepř podle chuti
1/3 hrnku balsamika
2 lžíce bílého vinného octa
5 lžic olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
Pepř
sůl
Kroky:
- Jako první si zapneme troubu na 200 stupňů Celsia a omyjeme a očistíme si kuřecí prsa.
- Osušíme je papírovou ubrouskem a necháme si je na talíři bokem.
- Očistíme si batatas a nakrájíme je na hranolky.
- Plech si vyložíme pečícím papírem, na který poklademe sladké brambory.
- Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme jejich. Pečeme je cca 15 minut.
- Mezitím si připravíme chřest.
- Nakrájíme ji na menší kousky, dochutíme ji olivovým olejem, solí a pepřem a uložíme na plech k sladkým bramborám.
- Kuřecí maso si osolíme a opepříme a položíme je na vrch na chřest a bataty.
- Pečeme cca 15 dalších minut na teplotě cca 100 stupňů Celsia.
- Pokud se nám kuřecí prsa pečou, připravíme si balsamikový dip.
- Do malé pánve přidáme všechny potřebné ingredience (balsamico, bílý vinný ocet, olivový olej, citrónovou šťávu, česnek, pepř a sůl) a celé to povaříme 5 až 7 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
- Kuřecí prsa vyjmeme, naaranžujeme i se zeleninou na talíř a polijeme balsamikový dipem.
- Toto jídlo vám v lednici vydrží i další 4 dny, pokud ho hladoví jedlík nesní dříve. Dobrou chuť.