Kuřecí prsa plněná špenátem zapečená v listovém těstě: Na této pochoutce budou moci vaši hosté oči nechat!

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud vám kuřecí maso a listové těsto připadají jako zvláštní kombinace, vězte, že toto spojení chutí je naprosto fantastické! Díky listovému těstu zůstane kuřecí maso krásně šťavnaté a náplň uvnitř nevyteče. Tento recept je skvělý tip na oběd či večeři, který potěší celou rodinu.

Ingredience:

6 ks kuřecích prsou
1 balení mraženého špenátu
3 pláty chlazeného listového těsta
2–3 lžíce zakysané smetany
6 plátků tvrdého sýra
4 stroužky česneku
1 lžíce másla
Sůl, pepř, špetka muškátového oříšku
1 vejce na potření

Kroky:

  1. Příprava špenátu: Mražený špenát osmahněte na másle a nechte na pánvi, dokud se voda neodpaří. Přidejte prolisovaný česnek, muškátový oříšek, sůl a pepř. Směs restujte asi 2 minuty. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, promíchejte a sundejte z plamene.
  2. Příprava kuřecích prsou: Každé kuřecí prso podélně nařízněte tak, aby vznikla kapsa na plnění. Do kapsy vložte špenátovou směs a plátek sýra. Maso osolte a dle chuti okořeňte.
  3. Zabalení do listového těsta: Každý plát listového těsta rozdělte na dvě části, abyste získali 6 kusů. Každý kus těsta po stranách nařízněte na proužky. Doprostřed umístěte jedno plněné kuřecí prso a jednotlivé proužky těsta postupně překládejte přes maso, aby bylo zcela zabalené.
  4. Pečení: Zabalená kuřecí prsa přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě při 200 °C asi 40 minut, dokud těsto nebude zlatavé.
  5. Servírování: Podávejte s přílohou dle chuti, například s pečenými bramborami, rýží nebo čerstvou zeleninou.

Poznámka:

Tento pokrm je perfektním příkladem, jak lze kuřecí maso s listovým těstem skvěle zkombinovat a vytvořit šťavnatý, chutný a snadno připravený oběd či večeři. Nechte si chutnat!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]