Kuřecí prsa zapečená se zeleninou a brambory Recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

750 g Vepřové maso
5 velkých lžic adžika koření
2 velké lžíce Hořčice
100 g Cibule
2 velké lžíce Slunečnicový olej
100 g Žampion
1 lžička Sůl
1 lžička Mleté černé koření
3 velké lžíce Červené víno
100 g Strouhaný tvrdý sýr
1 velká lžíce Jablečný ocet

Kroky:

    1. Udělejte si na mase příčné řezy. Snažte se, aby plátky nebyly tlustší než 2 cm.
    2. Maso vložte do hluboké misky, přidejte do něj Adžika koření a hořčici. Marináda by měla být dobře rozdělená mezi masové plátky.
    3. Následně ho vložte na 2 hodiny do ledničky.
    4. Cibuli si nařežte na kolečka, přidejte sůl, pepř a polijte jablečným octem. Nechte odstát 10 minut.
    5. Vyberte maso z ledničky, houby nakrájejte na plátky a spolu s cibulí je vložte mezi plátky masa.
    6. Masovou “knihu” polijte vínem, olejem a vložte do fólie. Pečte při 200 stupních 45 minut.

    7. Po uplynutí doby vyjměte maso z trouby, položte na něj plátky sýra a vložte do trouby ještě na 5 minut. Recept můžete doplnit vašim oblíbeným kořením, zeleninou nebo ořechy. Dobrou chuť

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]