Ingredience:
750 g Vepřové maso
5 velkých lžic adžika koření
2 velké lžíce Hořčice
100 g Cibule
2 velké lžíce Slunečnicový olej
100 g Žampion
1 lžička Sůl
1 lžička Mleté černé koření
3 velké lžíce Červené víno
100 g Strouhaný tvrdý sýr
1 velká lžíce Jablečný ocet
Kroky:
- Udělejte si na mase příčné řezy. Snažte se, aby plátky nebyly tlustší než 2 cm.
- Maso vložte do hluboké misky, přidejte do něj Adžika koření a hořčici. Marináda by měla být dobře rozdělená mezi masové plátky.
- Následně ho vložte na 2 hodiny do ledničky.
- Cibuli si nařežte na kolečka, přidejte sůl, pepř a polijte jablečným octem. Nechte odstát 10 minut.
- Vyberte maso z ledničky, houby nakrájejte na plátky a spolu s cibulí je vložte mezi plátky masa.
- Masovou “knihu” polijte vínem, olejem a vložte do fólie. Pečte při 200 stupních 45 minut.
- Po uplynutí doby vyjměte maso z trouby, položte na něj plátky sýra a vložte do trouby ještě na 5 minut. Recept můžete doplnit vašim oblíbeným kořením, zeleninou nebo ořechy. Dobrou chuť
- Udělejte si na mase příčné řezy. Snažte se, aby plátky nebyly tlustší než 2 cm.