Kuřecí stehna s přílohou z jednoho pekáče s dokonalou chutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 kusy kuřecích stehen
1 kilogram brambor
4 střední cibule
5 lžic oleje
1 dl bílého vína
3 lžičky sušeného koření dle chuti
3 lžičky soli

Kroky:

  1. Nejprve se začíná kuřecími stehny. Ta opláchněte, potom osušte a následně je okořeňte. Olej nalijte do misky, kam přidáte sůl a také sušené koření.
  2. Vytvoříte marinádu, kterou následně kuřecí stehna potřete. Vložte je do lednice a nechte je zde minimálně 15 minut odpočívat. Když je necháte naložená přes noc, je to jenom dobře.
  3. Zatímco marinovaná kuřecí stehna odpočívají, můžete se pustit do přípravy zeleniny. Nejprve vezměte cibuli, kterou oloupejte a poté ji nakrájejte na takzvané měsíčky.
  4. Potom už ji můžete rozprostřít na dno pekáče. Nyní přicházejí na řadu brambory. I ty je třeba oloupat, potom umýt a nakrájet. Ty větší můžete nakrájet na čtvrtiny, ty menší naopak na poloviny. Následně je nasypte do pekáče k cibuli.
  5. Nyní je čas na vyndání kuřecího masa, které položíte na cibuli. Přilijte do pekáče zhruba polovinu bílého vína, zakryjte alobalem a můžete vložit do trouby.
  6. Ta by měla být rozehřátá pokud možno na 250 stupňů Celsia. Při této teplotě v zakrytém plechu pečte po dobu zhruba jedné hodiny.
  7. Po uplynutí 60 minut opatrně sundejte alobal. Nalijte do pekáče zbytek bílého vína a vraťte ho opět do trouby.
  8. Maso i brambory nechte dopékat, aby došlo k vytvoření kůrčičky. Optimální doba je v rozmezí 15 – 30 minut. Zde doporučujeme vaše jídlo sledovat a v pravou chvíli ho vyndat.

Poznámka:

Má kuřátko dokonalou kůrčičku? Je čas na jeho servírování. Na talíř dejte jedno kuřecí stehno a k němu kombinaci pečených brambor a cibule. Lehce polijte kombinací výpeku a bílého vína a můžete ochutnat.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]