Ingredience:
150 g hořké čokolády
3 vajíčka
3 polévkové lžíce másla (50 g)
50 g krystalového cukru
rum
pomeranč
citron
máta
Kroky:
- Čokoládu roztavíte ve vodní lázni. Přidejte máslo a vymíchejte dokud nevytvoří jednotnou hmotu.
- Vaječné bílky vyšlehejte mixérem a postupně přidávejte cukr, pokud nevytvoří pevnou pěnu.
- Žloutky vylepšíme s příchutí, kterou jste si vybrali a přidejte do čokoládové směsi.
- Nejdříve vmíchejte lžíci bílkové pěny do čokolády, pak přelijte čokoládu do bílků a jemně promíchejte.
- Směs nalijte do misek. Zabalte je do celofánu a nechte několik hodin chladit. Hotovou pěnu ozdobte lístky máty a ovocem.
- Hotovo. Čokoládová pěna, kterou si zamilujete.
- Videonávod: