Lahodné a nadýchané větrníky s karamelovou polevou jako bývávaly za starých časů.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Na karamelovou šlehačku:

250g cukru (rozpusť)
500ml horké šlehačky (nech vychladit)

Na vanilkový krém:

300ml mléka
50gmásla
1 sáček vanilkového (nech vystydnout)

Na těsto si nachystej:

125ml mléka
125ml vody
100g másla
lžičku soli
200g hladké mouky

Poznámka:

Těsto důkladné promícháš. 200g hladké mouky (vytvoříš těsto). Postupně přidej do těsta 5 vajec.
Těsto dej pomalu do sáčku se zdobičkou a s ní nebo lžící vytvoř na plechu plochu pro větrník.
Plech vložíme do trouby a necháme pést na 170 stupňů cca 50 minut.
Větrníky nech vychladnout. Nyní potřebujeme vše dát dohromady.
250ml šlehačky si mixérem vyšleháme do potřebné hmoty, přidáme předem vyšlehaný vanilkový pudink
a zamícháme.
Směs dáme do sáčku se zdobičkou a necháme v chladu. Nyní 250ml šlehačky opět mexéren vyšleháme
do tuha, přidáme půlku karamelové směsi a vyšleháme.
Taktéž dáme do sáčku se zdobičkou a necháme v lednici.
Do druhé poloviny karamelové směsi přidáme a zamícháme 100g moučkového cukru.
Vystydnuté větrníky rozřízneme vodorovně napůl a vrchní čáast ponoříme do karamelové směsi, necháme
okapat a mezitím si druhou půlku ozdobíme krémem a dle sebe dokončíme.


Recept nám zaslala p. Veronika Valachová.

Děkujeme 😍

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]