Ingredience:
Na karamelovou šlehačku:
250g cukru (rozpusť)
500ml horké šlehačky (nech vychladit)
Na vanilkový krém:
300ml mléka
50gmásla
1 sáček vanilkového (nech vystydnout)
Na těsto si nachystej:
125ml mléka
125ml vody
100g másla
lžičku soli
200g hladké mouky
Poznámka:
Těsto důkladné promícháš. 200g hladké mouky (vytvoříš těsto). Postupně přidej do těsta 5 vajec.
Těsto dej pomalu do sáčku se zdobičkou a s ní nebo lžící vytvoř na plechu plochu pro větrník.
Plech vložíme do trouby a necháme pést na 170 stupňů cca 50 minut.
Větrníky nech vychladnout. Nyní potřebujeme vše dát dohromady.
250ml šlehačky si mixérem vyšleháme do potřebné hmoty, přidáme předem vyšlehaný vanilkový pudink
a zamícháme.
Směs dáme do sáčku se zdobičkou a necháme v chladu. Nyní 250ml šlehačky opět mexéren vyšleháme
do tuha, přidáme půlku karamelové směsi a vyšleháme.
Taktéž dáme do sáčku se zdobičkou a necháme v lednici.
Do druhé poloviny karamelové směsi přidáme a zamícháme 100g moučkového cukru.
Vystydnuté větrníky rozřízneme vodorovně napůl a vrchní čáast ponoříme do karamelové směsi, necháme
okapat a mezitím si druhou půlku ozdobíme krémem a dle sebe dokončíme.
Recept nám zaslala p. Veronika Valachová.
Děkujeme 😍