Ingredience:
200g nízkotučného tvarohu
200g sušenek
50g cukru
1pl kávy
1 pohár krémového likéru
100g zakysané smetany
vanilkový prášek
Kakao / strouhaná čokoláda
Kroky:
- V mixéru si utřeme tvaroh, smetanu, cukr a vanilku do hladké konzistence
- Uvaříme pohár silné kávy (bez cukru). Přilijeme do ní skleničku likéru. V kávě následně namočíme na 5 sekund sušenky.
- Střídavě ukládáme vrstvy sušenek a krému na sebe, čímž vytvoříme dezert. Abychom zvýraznili vizuální stránku našeho dezertu, můžeme použít průhledné, skleněné poháry.
- Připravený dezert necháme v ledničce odpočívat nejméně 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Na závěr můžete odstátý dezert ozdobit kakaem nebo nastrouhanou čokoládou či ovocem.