Tento dezert si zamilujete na první ochutnání. S jeho jedinečnou krémovou strukturou a dokonalými chutěmi připomíná lahodný zákusek od mistra cukráře. Příprava je jednoduchá a výsledkem bude fantastický moučník, který potěší nejen vás, ale i celou rodinu. Barevné řezy jsou lehké, lahodné a neuvěřitelně návykové!
Ingredience:
Těsto:
4 bílky
6 lžic cukru
4 lžíce studené vody
5 lžic hladké mouky
3 lžíce kakaa
Žlutý krém:
1 vanilkový pudinkový sáček
250 ml mléka
4 žloutky
150 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
250 g másla
Bílý krém:
4 bílky
12 lžic cukru (6 lžic moučkového a 6 lžic krystalového cukru)
Šťáva z 1/2 citronu
Roztavená čokoláda na polevu
Kroky:
- Těsto: Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Poté přimíchejte vodu, mouku a kakao. Pomalu vše spojte. Vymažte plech o velikosti 32×20 cm máslem a vysypte moukou. Nalijte na něj těsto a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté těsto podélně rozřízněte na dvě části.
- Žlutý krém: Uvařte pudink podle návodu, ale bez přidání cukru. Do horkého pudinku vmíchejte žloutky a následně cukr. Směs míchejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavte a zakryjte potravinářskou folií. Až krém vychladne, přidejte do něj změklé máslo a dobře promíchejte.
- Bílý krém: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně přidávejte moučkový cukr. Citronovou šťávu smíchejte s krystalovým cukrem a vařte do hustoty nitě. Tento cukrový sirup vmíchejte do vyšlehaných bílků.
- Sestavení dezertu: Na spodní část kakaového těsta naneste vrstvu bílkového krému. Poté přidejte silnou vrstvu žlutého pudinkového krému a nechte chvíli chladnout. Na pudinkovou vrstvu opět přidejte zbytek bílkového krému a překryjte druhou částí těsta. Dezert polijte rozpuštěnou čokoládou, kterou předtím připravíte ve vodní lázni, a uhlaďte povrch.