Lahodné dvoubarevné řezy s nejlepší chutí a snadnou přípravou!

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento dezert si zamilujete na první ochutnání. S jeho jedinečnou krémovou strukturou a dokonalými chutěmi připomíná lahodný zákusek od mistra cukráře. Příprava je jednoduchá a výsledkem bude fantastický moučník, který potěší nejen vás, ale i celou rodinu. Barevné řezy jsou lehké, lahodné a neuvěřitelně návykové!

Ingredience:

Těsto:
4 bílky
6 lžic cukru
4 lžíce studené vody
5 lžic hladké mouky
3 lžíce kakaa
Žlutý krém:
1 vanilkový pudinkový sáček
250 ml mléka
4 žloutky
150 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
250 g másla
Bílý krém:
4 bílky
12 lžic cukru (6 lžic moučkového a 6 lžic krystalového cukru)
Šťáva z 1/2 citronu
Roztavená čokoláda na polevu

Kroky:

  1. Těsto: Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Poté přimíchejte vodu, mouku a kakao. Pomalu vše spojte. Vymažte plech o velikosti 32×20 cm máslem a vysypte moukou. Nalijte na něj těsto a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté těsto podélně rozřízněte na dvě části.
  2. Žlutý krém: Uvařte pudink podle návodu, ale bez přidání cukru. Do horkého pudinku vmíchejte žloutky a následně cukr. Směs míchejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavte a zakryjte potravinářskou folií. Až krém vychladne, přidejte do něj změklé máslo a dobře promíchejte.
  3. Bílý krém: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně přidávejte moučkový cukr. Citronovou šťávu smíchejte s krystalovým cukrem a vařte do hustoty nitě. Tento cukrový sirup vmíchejte do vyšlehaných bílků.
  4. Sestavení dezertu: Na spodní část kakaového těsta naneste vrstvu bílkového krému. Poté přidejte silnou vrstvu žlutého pudinkového krému a nechte chvíli chladnout. Na pudinkovou vrstvu opět přidejte zbytek bílkového krému a překryjte druhou částí těsta. Dezert polijte rozpuštěnou čokoládou, kterou předtím připravíte ve vodní lázni, a uhlaďte povrch.

Poznámka:

Tento dezert je ideální pro zvláštní příležitosti i běžné dny. Sdílejte tento recept na barevné řezy s vašimi přáteli a rodinou – určitě si také pochutnají!

 
 

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]