Lahodný dezert z makového těsta s velmi jemným smetanovým krémem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

8 bílků
150 g kr. cukru
100 g mletého máku
50 g strouhaného kokosu
6 lžic hladké mouky
8 žloutků
150 g kr. cukru
300 ml mléka
1 lžíci kukuřičného škrobu
3 lžíce smetanového nebo vanilkového pudingu
150 g másla
150 g máslových sušenek
50 ml kávy
180 g tmavé čokolády
1 lžičku másla

Kroky:

  1. Na krém: 8 žloutků ,150 g kr. cukru, 300 ml mléka, 1 lžíci kukuřičného škrobu ,3 lžíce smetanového nebo vanilkového pudingu ,150 g másla

    Na vrch: 150 g máslových sušenek ,50 ml kávy ,180 g tmavé čokolády ,1 lžičku másla

    1. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem na tuhý sníh. Postupně přimícháme mouku, mák a kokos.
    2. Těsto navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů 25 minut.
    3. Než se těsto upeče, připravíme si krém.
    4. Žloutky si vyušľaháme s cukrem, škrob rozpustíme v mléce a vmícháme ho do žloutkové směsi.
    5. Přehodíme do vodní lázně a zahříváme. Nakonec přidáme i pudink a mícháme nad párou, dokud krém nezhoustne.
    6. Potom vyjmeme z lázně a necháme zcela vychladnout. Do vychladlého krému vmícháme našlehané máslo.
    7. Vychladlý krém navrstvíme na makové těsto. Na krém uložíme máslové sušenky, které pokapeme kávou.
    8. Nakonec si připravíme polevu. Čokoládu rozpustíme s máslem a navrstvíme na sušenky.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]