Lahodný zákusek z jednoho vajíčka: Tento zákusek je malý zázrak!

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento jednoduchý zákusek s jemným vanilkovým krémem a mletými ořechy je snadný na přípravu a jeho chuť přímo okouzlí. Ideální sladká tečka k odpolední kávě, kterou zvládne připravit i začátečník.

Ingredience:

Na těsto:
1 vejce
1 šálek cukru
1 šálek mléka
1 šálek mletých ořechů
½ šálku oleje
1 šálek polohrubé mouky
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
Na krém:
150 g změklého másla
600 ml mléka
5 lžic cukru
2 balíčky vanilkového pudinku

Kroky:

  1. Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Za stálého míchání přidejte olej, mléko, mouku, mleté ořechy, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte.
  2. Pečení: Plech na pečení (20 x 30 cm) vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte připravené těsto na plech a pečte při 180 °C asi 25 minut, dokud povrch nezezlátne. Nechte vychladnout.
  3. Příprava krému: Z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku uvařte hustý pudink a nechte jej vychladnout. Mezitím vyšlehejte máslo do pěny a postupně do něj zašlehávejte vychladlý pudink, dokud nevznikne hladký krém.
  4. Sestavení: Vychladlý korpus potřete vanilkovým krémem a rovnoměrně rozetřete.
  5. Zdobení: Nakonec zákusek posypte strouhanou čokoládou, kokosem nebo mletými ořechy. Můžete také ozdobit šlehačkou.

Poznámka:

Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]