Léčivá česneková polévka, která vás postaví na nohy recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

½ Másla
1,5 hlávky česneku + pár stroužků na závěr
5 - 6 středně velkých brambor
1L vývaru
2 lžíce oleje
Koření - bobkový list, pepř, sůl
Celozrnná bageta nebo chlebíček

Kroky:

  1. Na začátek si nakrájejte brambory na drobné kostičky a česnek si nastrouhejte nadrobno.
  2. V hrnci si rozpustíte máslo, přidejte brambory a nechte smažit zhruba 2 minuty.
  3. K bramborám následně přidejte česnek, bobkový list, pepř a sůl. Promíchejte a přilijte vývar. Vařte asi 20 minut, dokud se brambory neuvaří.
  4. Když jsou brambory uvařené, vyberte z hrnce bobkový list a polévku rozmixujte mixérem do jemné konzistence.
  5. Přidáme ještě například 5 stroužků česneku, které si nakrájejte na drobné kousky nebo prolisujeme.
  6. Kolik stroužků na závěr přidáte je na vás, záleží od množství polévky a jakou silnou polévku zvládnete. Promíchejte a můžete podávat.

Poznámka:

K polévce můžete servírovat jednoduché topinky nebo si opražte bagetku na pánvi. Postup je také jednoduchý: Nakrájejte si bagetku na kroužky nebo na drobné kostičky. Na pánev přidejte trošku oleje, pak bagetku a můžete ji i osolit. Opečte ji dokřupava z každé strany a přidejte přímo do polévky. Přejeme Dobrou chuť

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]