Ingredience:
½ Másla
1,5 hlávky česneku + pár stroužků na závěr
5 - 6 středně velkých brambor
1L vývaru
2 lžíce oleje
Koření - bobkový list, pepř, sůl
Celozrnná bageta nebo chlebíček
Kroky:
- Na začátek si nakrájejte brambory na drobné kostičky a česnek si nastrouhejte nadrobno.
- V hrnci si rozpustíte máslo, přidejte brambory a nechte smažit zhruba 2 minuty.
- K bramborám následně přidejte česnek, bobkový list, pepř a sůl. Promíchejte a přilijte vývar. Vařte asi 20 minut, dokud se brambory neuvaří.
- Když jsou brambory uvařené, vyberte z hrnce bobkový list a polévku rozmixujte mixérem do jemné konzistence.
- Přidáme ještě například 5 stroužků česneku, které si nakrájejte na drobné kousky nebo prolisujeme.
- Kolik stroužků na závěr přidáte je na vás, záleží od množství polévky a jakou silnou polévku zvládnete. Promíchejte a můžete podávat.
Poznámka:
K polévce můžete servírovat jednoduché topinky nebo si opražte bagetku na pánvi. Postup je také jednoduchý: Nakrájejte si bagetku na kroužky nebo na drobné kostičky. Na pánev přidejte trošku oleje, pak bagetku a můžete ji i osolit. Opečte ji dokřupava z každé strany a přidejte přímo do polévky. Přejeme Dobrou chuť