Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept na neodolatelnou čokoládovou dobrotu, tyto ledové čokoládové kostky jsou to pravé! Příprava je snadná, nezabere vám mnoho času, a výsledkem bude dezert, který si zamiluje celá rodina. Připravte si je ještě dnes a uvidíte, že nebudete litovat!
Ingredience:
Těsto:
8 polévkových lžic hladké mouky
3 polévkové lžíce cukru
6 vajec
Olej
100 ml mléka
10 g rozinek
1/2 balení prášku do pečiva
Krém:
30 g tvarohu
1 dl kysané smetany
10 g másla
3 lžičky moučkového cukru
Poleva:
100 g čokolády
2-3 lžíce mléka
Kroky:
- Příprava těsta: Smíchejte vejce s cukrem, přidejte olej a mléko. Pomocí kuchyňského robotu mixujte dohladka. Přidejte rozinky a postupně prosejte mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijte na vymazaný plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C po dobu 30 minut.
- Příprava krému: Smíchejte tvaroh, kysanou smetanu, máslo a moučkový cukr. Mixujte, dokud nezískáte hladkou krémovou pastu.
- Dokončení kostek: Po upečení vyjměte čokoládové kostky z trouby a rovnoměrně na ně naneste připravený krém.
- Příprava polevy: Rozpusťte čokoládu a smíchejte ji s mlékem. Polevu rovnoměrně rozetřete na vrstvu krému. Nechte dezert vychladnout alespoň 2 hodiny v lednici, aby se vše dobře spojilo.
Poznámka:
Kostky můžete podávat k odpolední kávě nebo čaji jako osvěžující sladkost. Tento dezert je skvělý na rodinné oslavy nebo když máte chuť na něco sladkého.
Dobrou chuť! 😊