Lehké a chutné domácí mascarpone pouze ze 2 surovin hotové za 10 minut

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 lžičku citronové šťávy
2 hrnky smetany s vysokým obsahem tuku (40%)

Kroky:

    1. Smetanu nalijte do hrnce a dejte na mírný plamen.
    2. Postupným zahříváním byste měli dosáhnout teploty 90 stupňů a tato teplota by měla zůstat konstantní.
    3. Po třech minutách vaření přidejte citrón a vařte další tři minuty.
    4. Celou směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
    5. Připravte si klasickou utěrku, takovou, jakou používali ještě naše maminky.
    6. Mascarpone nalijte do utěrky, kterou umístíte do cedníku a hrnce.
    7. Přes noc se odstředí syrovátka, která zůstanou v hrnci.
    8. Mascarpone můžete hned druhý den použít.
    9. V chladničce Vám vydrží i pár dní, ale přesuňte jej do uzavřené nádobky.
    10. Věřím, že Vás taková domácí výroba potěší, a protože to není vůbec náročné, můžete se do toho pustit hned teď.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]