Ingredience:
600 g kuřecího masa
1 hrníček bílého jogurtu
zelenou cibulku
česnek podle chuti
bylinky podle chuti
olej
koření dle chuti
sůl a pepř
Kroky:
- Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na větší kousky.
- V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, sůl, pepř a koření dle chuti.
- Přidejte vámi vybrané bylinky, se kterými radím to nepřehánět, aby směs nebyla příliš aromatická.
- Kuřecí maso vložte do připravené směsi a nechte jej alespoň hodinu marinovat a odpočívat v lednici. V tomto případě platí, že čím déle masíčko v marinádě necháte, tím bude jemnější, takže se nebojte nechat jej marinovat klidně celou noc.
- Kousky masa vyjměte z marinády a vložte na pánev s rozehřátým olejem.
- Restujte z obou stran, dokud se maso neuzavře.
- Poté k němu přidejte jogurtovou směs, nakrájenou zelenou cibulku a nechte vařit.