Lehký dietní bavorský krémový dezert od babičky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1.5 šálku čerstvého mléka
cukr ( podle chuti )
3 žloutky
300ml krému
4 lžíce vody
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce želatiny

Kroky:

    1. Do žloutků nasypeme cukr a přivedeme na nízkou teplotu.
    2. Potom nalijeme mléko do kastrůlku a ohříváme po dobu 10 minut za stáléo míchání.
    3. Nesmíte nechat vařit! Včas odstraňte z plotny.
    4. Smíchejte nízkotučnou smetanu nebo jogurt s vanilkovým extraktem.
    5. Namočte ( zřeďte ) želatinu podle pokynů na obalu. Pak ji nalijte do směsi mléka a vajec a mícháme.
    6. Nechám chladnout při pokojové teplotě.
    7. Přidejte smetanu, dobře promíchejte a nalijty do mísy.
    8. Pak vložte do chladničky.
    9. Pak už je hotovo
    10. Konzistence konečného produktu je z velkké části určována množstvím želatiny. Dejte trochu víc, abyste získali konzistenci palačinky nebo o něco méně na dezert s konzistencí, jako je zmrzlina.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]