Tento zákusek s jemným bílkovým těstem a bohatými krémy se skvěle hodí na slavnostní příležitosti. Krásně lehké těsto a nadýchané krémy zaručí, že bude ozdobou každé oslavy a nezklame ani náročné hosty!
Ingredience:
Na těsto:
9 bílků
9 lžic krupicového cukru
9 lžic polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
Vanilkový krém:
3 balení vanilkového pudinku
4 lžíce krupicového cukru
900 ml mléka
150 g másla
100 g moučkového cukru
500 ml smetany ke šlehání
2 balíčky Smetafixu (ztužovač šlehačky)
2 lžíce moučkového cukru
Žloutkový krém:
9 žloutků
4 lžíce krupicového cukru
100 g hladké mouky
2 balíčky vanilkového cukru
900 ml mléka
150 g másla
100 g moučkového cukru
Kroky:
- Příprava těsta: Ušlehejte bílky s cukrem do tuhého sněhu. Opatrně přimíchejte mouku s práškem do pečiva. Nalijte těsto na vymazaný plech a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Nechte vychladnout.
- Vanilkový krém: Uvařte pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků a nechte vychladnout. Máslo ušlehejte s moučkovým cukrem a postupně přidávejte vychladlý pudink, aby vznikl hladký krém. Šlehačku vyšlehejte s moučkovým cukrem a Smetafixem do tuhé konzistence a jemně vmíchejte do vanilkového krému. Krém uložte do chladničky.
- Žloutkový krém: V misce utřete žloutky, cukr, mouku a vanilkový cukr s mlékem. Směs za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne, poté nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a po částech přidávejte vychladlý krém, aby vznikl hladký krém.
- Sestavení zákusku: Na vychladlé těsto nejprve rozetřete žloutkový krém a pěkně uhladíte. Na žloutkový krém opatrně navrstvěte vanilkový krém. Vrchní část můžete ozdobit podle své fantazie.