Maďarské halušky bez brambor a vajec recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
600 ml vody
2-3 kostky syrokrému (případně sýr v střívka asi 100 g)
slaninu

Kroky:

    1. Do větší mísy nasypeme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek a nalijeme do ní vodu.
    2. Vařečkou mícháme, dokud nevznikne jednotné těsto. Těsto by mělo být vláčné a jemné.
    3. Mé doporučení je haluškové těsto nesolit, aby se nerozvařily ve vodě. Pomocí haluškovače házíme do vroucí vody.
    4. Vaříme krátce, asi jen 5 minut. Poté scedíme a ještě horké promícháme s taveným sýrem (halušky příliš dlouho necedíme, aby si zachovaly trochu vody).
    5. Přidáme pár kapek výpeku ze slaniny a promícháme, dochutíme podle chuti solí.
    6. Druhou várku můžeme udělat například jako klasiku s brynzou a slaninou. Tyto halušky jsou skutečně výborné!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]