Ingredience:
1 kg kuřecího masa nakrájeného na plátky (může být i vepřové)
4-5 česnekových stroužků (nebo česnekovou pastu – pokud ji máte
1 menší cibuli nakrájenou nadrobno
2 lžíce sladké papriky
mléko
Hladká mouka – na posypání i obalení
olej
Kroky:
- #První den:# – Maso zlehka naklepeme a nasolíme. Pak dobře potřeme prolisovaným česnekem s obou stran, posypeme paprikou, hladkou moukou (také použijeme asi 2 lžíce) a zalijeme mlékem.
- Přidáme i nakrájenou cibuli, promícháme a vložíme do ledničky na noc marinovat.
- #Druhý den:# – maso jednoduše obalíte v hladké mouce a usmažíte na oleji, nebo jednoduše připravíte na přírodno.
- Výborný tip je také osmahnout si zprudka řízky na pánvi a pak spolu s marinádou zapéct v troubě.
Poznámka:
Díky marinádě budou fantasticky chutné, ať už je připravíte jakkoli!