Maso na francouzský způsob z jednoho pekáče recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g hovězího masa
1 cibule
250 g majonézy
5 brambor
100 g tvrdého sýra
sůl
pepř
koriandr
mletý česnek (dle chuti)
slunečnicový olej

Kroky:

    1. Troubu předehřejte na 190 stupňů.
    2. Očištěnou cibuli nakrájejte na půlkruhy a brambory na tenké plátky.
    3. Maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
    4. K nastrouhanému sýru přidejte majonézu a promíchejte.
    5. Formu na zapékání potřete slunečnicovým olejem.
    6. Vložte do ní polovinu brambor, opepřete, na brambory položte polovinu masa, vrstvu cibule a nakonec polovinu majonézy se sýrem.
    7. Tento postup, ve stejném pořadí ještě jednou zopakujte
    8. Zapékací formu vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]