Masová roláda překládaná se sýrem a skvělou omáčkou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Kroky:

    1. Troubu si nastavíme na 200 stupňů. Na pánvi s olejem si krátce orestujeme houby, osolíme a opepříme. Stačí skutečně krátce, houby se dopečou v troubě.
    2. Maso rozřízneme na co největší plochu.
    3. Osolíme, opepříme a uložíme plátky slaniny.
    4. Uložíme plátky sýra a houby.
    5. Pak přendáme maso na polovinu. A snažíme co nejvíce ho uzavřít / srolovat.
    6. Zabalíme zbylými plátky slaniny a obvážeme pomocí motouzu.
    7. Olej smícháme s vývarem a vínem, dobře přelijeme přes roládu, kterou jsme si přendali na pekáč.
    8. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu, v závislosti na velikosti role.
    9.  

      Když je slaninka z jedné strany zlatavá, obrátíme a přelijme výpekem. Během pečení můžeme i několikrát popřekládat a přelít výpekem.

    10.  

      Před dopečením si připravíme omáčku. Na olej dáme osmahnout cibulku a když změkne a nabere zlatavý nádech, přidáme vývar smíchaný s cukrem a na malém plameni vaříme, dokud směs nezhoustne a nezkaramelizuje (asi 20 minut). Pak jednoduše navrstvíme na roládu.

    11. Dobrou chuť

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]