Masovo-hříbkové kuličky s vynikající rajčatovou omáčkou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

450 g mletého vepřového masa
300 g žampiónů
nebo Vašich oblíbených hříbků
80 g tvrdého sýra
1 cibuli
2 stroužky česneku
175 g rýže
160 ml vody
2 rajčata
200 ml rajčatového protlaku
3 PL hladké mouky
4-5 PL zakysané smetany
1 ČL kopru
1 ČL cukru
sůl a koření dle chuti

Kroky:

    1. Nejprve si uvařte rýži, kterou nechte následně vychladnout.
    2. Poté si vezměte cibuli a hříbky, které nakrájejte na kostičky a následně rozmixujte na tzv. pyré.
    3. Teď přijde na řadu mleté maso, které si dejte do samostatné velké mísy.
    4. Poté přidejte houbovou směs, rýži, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný tvrdý sýr a kopr.
    5. Nezapomeňte důkladně promíchat.
    6. Z připravené směsi si vytvarujte kuličky libovolné velikosti.
    7. Doporučujeme navlhčit si ruce, ať Vám to tvarování jde pěkně od ruky.
    8. Teď je na řadě příprava omáčky.
    9. Nejprve si nakrájejte na plátky rajčata, poté přidejte protlak, cukr a zakysanou smetanu.
    10. Vše důkladně promíchejte a dle potřeby zahustěte moukou.
    11. Kuličky poté vyskládejte na pekáč, zalijte připravenou omáčkou a pečte na 180 stupňů přibližně 60 minut.
    12. Pekáč nezapomeňte přikrýt alobalem.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]