Masový dort recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 větší kus kuřecích prsou
200 g kuřecích jater
6 vajec
1 cibule
1 mrkev
2 krajíce chleba (nemusí být čerstvý)
3 stroužky česneku
špetka kopru (nejlépe čerstvý)
hrst petrželky
olej
sůl
pepř

Kroky:

    1. Jako první si očistíme cibuli a mrkev a následně cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky a mrkev můžeme nastrouhat (nemusí být zcela na jemno). Pak si omyjeme kuřecí maso a játra a také je nakrájíme na drobné kousky. Nakrájenou zeleninu i maso si vysypeme do mísy.
    2. Potom si vezmeme chléb a nakrájíme ho na malé kostičky a přidáme do mísy. Ke směsi zeleniny a masa přidáme na jemno nakrájený kopr a petrželku a také osolíme a opepříme podle chuti. Tři stroužky česneku prolisujeme a dáme také k ostatním ingrediencím. Přidáme ještě jedno vejce a vše co nejlépe promícháme, ideálně rukama. Měli bychom uhnít hmotu, která je mírně “lepivá” a nedrolí se. V případě, že by tomu tak nebylo můžeme přidat trošku vody.
    3. Zbývajících pět vajec dáme vařit natvrdo a po uvaření jejich chladné oloupeme. Připravíme si formu na zapékání (jako na bábovku) a vymažeme ji olejem. Potom do ní namačkáme trochu směsi na dno a na ni naskládáme dokola uvařená vejce. Následně je zakryjeme zbylou směsí, kterou zarovnáme a na závěr potřeme olejem.
    4. Masovou nádivku s vejci vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut. Po vytažení z trouby necháme mírně vychladnout a vyklopený slaný dort krájíme na kousky a podáváme.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]